Πίσω από κάθε φλιτζάνι καφέ που παράγουμε βρίσκονται πολλά και αποτυπώνεται σε μία μακρά διαδικασία που ξεκινά με την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, συνεχίζεται με τις εξελιγμένες διαδικασίες καβουρδίσματος και κορυφώνεται με τον υψηλού επιπέδου εξοπλισμό και συνεχούς εκπαίδευσης που προσφέρουμε στους baristas μας. Μέσα σε κάθε φλιντζάνι καφέ υπάρχουν 125 χρόνια ιστορίας και αγάπης για τον καφέ τα οποίο έχουν ένα σκοπό: Να εξασφαλίσουμε ότι κάθε φλιτζάνι καφέ που σερβίρουν τα cafe-bars που συνεργάζονται μαζί μας προσφέρουν μία μοναδική, απολαυστική και αξέχαστη εμπειρία.
Πρώτες ύλες
Επιλέγουμε την καλύτερη ποιότητα καφέδων στον κόσμο
Η ιστορία πίσω από τον καφέ μας ξεκινά με την αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών. Βραζιλία, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Κόστα Ρίκα, Αιθιοπία. Η Costadoro επιλέγει και συλλέγει τους καλύτερους κόκκους καφέ απευθείας από τις φυτείες των χωρών προέλευσης.
Προετοιμασία
Δοκιμάζουμε κάθε κόκκο καφέ για να φτιάξουμε το τέλειο blend
Επιλέγουμε κάθε single-origin coffee αφού προηγηθεί ειδική γευσιγνωσία που μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του. Στη συνέχεια, ο ακατέργαστος καφές υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους και τοποθετείται μέσα σε μία ειδική μηχανή κοσκινίσματος για να αφαιρέσει όλες τις προσμίξεις. Πίσω από την προετοιμασία των κόκκων καφέ που εισέρχονται στο χαρμάνι Costadoro βρίσκεται μια προσεκτική διαδικασία.
Καβούρδισμα
Μια ποικιλία κάθε φορά για πληρέστερο άρωμα
Κάθε single-origin coffee περνά από τη διαδικασία καβουρδίσματος ξεχωριστά. Εφαρμόζουμε τους ακριβείς χρόνους και τις θερμοκρασίες που απαιτούνται για κάθε ποικιλία. Τα blends της Costadoro είναι μοναδικά επειδή διατηρούν και ενισχύουν τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε κόκκου καφέ ανάλογα με την χώρα προέλευσης.
Μια ποικιλία κάθε φορά για πληρέστερο άρωμα
Κάθε single-origin coffee περνά από τη διαδικασία καβουρδίσματος ξεχωριστά. Εφαρμόζουμε τους ακριβείς χρόνους και τις θερμοκρασίες που απαιτούνται για κάθε ποικιλία. Τα blends της Costadoro είναι μοναδικά επειδή διατηρούν και ενισχύουν τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε κόκκου καφέ ανάλογα με την χώρα προέλευσης.
ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ,
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
Επιλογή
Επιλέγουμε μόνο το καλύτερο για τον καφέ σας
Μετά το καβούρδισμα, οι κόκκοι καφέ ελέγχονται ένας ένας από έναν οπτικό διαλογέα. Οι ελλατωματικοί κόκκοι καφέ απορρίπτονται όχι μόνο εάν δεν πληρούν τις παραμέτρους του χρώματος, αλλά και αν είναι ακατάλληλοι όσον αφορά το σχήμα και το μέγεθος τους. Όλα γίνονται από την καινοτόμο μηχανή SORTEX Z + 1BL. Η Costadoro διεξάγει μια διεξοδική και προσεκτική διαδικασία διαλογής για να αποκτήσει τον καφέ που είναι τέλειος όχι μόνο όσον αφορά τη γεύση αλλά και τις άλλες αισθήσεις.
Το blend
Ο καλύτερος συνδυασμός για ένα αδιαμφισβήτητο άρωμα
Με βάση τη μακρά ιστορία μας και την ικανότητά μας να βελτιώνουμε και να καινοτομούμε, εξειδικευόμαστε στην τέχνη του blending. Είναι σημαντικό να συνδυάσουμε τους single-origin coffees σε ποιοτικά blend και να δοκιμαστεί ο καφές με απόλυτη προσοχή, έτσι ώστε να βγεί τέλεια η συνταγή. Στη συνέχεια, το δοκιμάζουμε ξανά και ξανά, μέχρι να σιγουρευτούμε ότι υπάρχει η ξεχωριστή, πλούσια και ισορροπημένη γεύση του καφέ Costadoro.
Ο καλύτερος συνδυασμός για ένα αδιαμφισβήτητο άρωμα
Με βάση τη μακρά ιστορία μας και την ικανότητά μας να βελτιώνουμε και να καινοτομούμε, εξειδικευόμαστε στην τέχνη του blending. Είναι σημαντικό να συνδυάσουμε τους single-origin coffees σε ποιοτικά blend και να δοκιμαστεί ο καφές με απόλυτη προσοχή, έτσι ώστε να βγεί τέλεια η συνταγή. Στη συνέχεια, το δοκιμάζουμε ξανά και ξανά, μέχρι να σιγουρευτούμε ότι υπάρχει η ξεχωριστή, πλούσια και ισορροπημένη γεύση του καφέ Costadoro.
Πίσω από κάθε φλιτζάνι, μια ιστορία.
 
Κάθε κόκκος καφέ επιλέγεται ξεχωριστά. Τεχνογνωσία και αφοσίωση σε κάθε στάδιο της παραγωγής, της εμπειρίας, της έρευνας, της καινοτομίας. Ενθουσιασμός και πάθος. Αυτά είναι που στην ουσία δημιουργούν το άρωμα και τη γεύση του καφέ Costadoro που γίνεται αμέσως αντιληπτό και συναρπάζει.
/* __________ ______________ ____ ____ ____ ____ ___ _________ ____ ________ _____ __ / ____/ __ \/ ___/_ __/ | / __ \/ __ \/ __ \/ __ \ / | / ____/ | / __ \/ ____/ |/ /\ \/ / / / / / / /\__ \ / / / /| | / / / / / / / /_/ / / / / / /| |/ / / /| | / / / / __/ / /|_/ / \ / / /___/ /_/ /___/ // / / ___ |/ /_/ / /_/ / _, _/ /_/ / / ___ / /___/ ___ |/ /_/ / /___/ / / / / / \____/\____//____//_/ /_/ |_/_____/\____/_/ |_|\____/ /_/ |_\____/_/ |_/_____/_____/_/ /_/ /_/ */
Masters of coffee culture
Με τη μακρά και διακεκριμένη ιστορία του, ο καφές Costadoro έχει γίνει σημείο αναφοράς για την κουλτούρα του καφέ στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο. Μια κουλτούρα που η εταιρεία δημιουργεί και τροφοδοτεί καθημερινά, αναζητώντας την καινοτομία στην παραγωγή και στην ποιότητα της γευστικής εμπειρίας. Αλλά για την Costadoro, η κουλτούρα του καφέ είναι μια αξία που πρέπει να μοιράζεται και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε στο πλευρό του barista ενώ φτιάχνεται ο αγαπημένος σας εσπρέσο.
Εκπαιδεύουμε τους καλύτερους baristas
Η Costadoro δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών του καφέ, με τη συμμετοχή των baristas σε μαθήματα, σεμινάρια, ειδικές εκδηλώσεις και πρακτική εκπαίδευση.
Η τελειότητα αξίζει την αναγνώριση
Η Costadoro είναι μέλος SCAE (Specialty Coffee Association of Europe) και η Ακαδημία Costadoro στο Torino είναι ένα σημείο μόνιμης κατάρτισης του Διεθνούς Ινστιτούτου Δοκιμαστών Καφέ (IIAC). Καθημερινά τα εργαστήρια και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες συντονίζονται από τον Fabio Verona, Head of Training και πιστοποιημένο εκπαιδευτή από την SCAE.
COURSE INFORMATION
Τοποθεσία:
 
LUNGO DORA COLLETTA 113/6
10153 - Torino (ITALIA)
 
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΔΩ
Γίνετε μέλος #costadorofamily
Μοιραστείτε και διαδώστε τις αξίες μας, ακολουθήστε μας στο Facebook
Οι πιστοποιήσεις μας:
Είμαστε μέλη:
Αυτή είναι η ιστορία μιας μεγάλης εμπορικής επωνυμίας του Τορίνου που ξεκίνησε το 1890, όταν η πώληση των καβουρδισμένων κόκκων καφέ αποτελούσε αρμοδιότητα μόνο ενός μικρού αριθμού εμπειρογνωμόνων.
1890
Η Costadoro di Beccuti ονομάζεται έτσι από τον ιδρυτή της, Oreste Beccuti, του οποίου η μικρή επιχείρηση καβουρδίσματος καφέ εξυπηρετεί πελάτες λιανικής και σύντομα γίνεται σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του ποιοτικού καφέ στο Τορίνο.
1930
1977-1982
Αυτή είναι η περίοδος που η Costadoro άρχισε να εξελίσσεται στον καφέ που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Οι εταιρείες Fratelli Trombetta & C., Caffè Abbo και Beccuti συγχωνεύονται κάτω από ένα νέο ενιαίο brand name και δημιουργούν μια συμμετοχική εταιρία.
1983
1989
Ο καφές Costadoro είναι ένας από τους καφέδες με την μεγαλύτερη κατανάλωση στο Τορίνο. Αποτελεί την πρώτη επιλογή για πάνω από 1.000 ιδιοκτήτες cafe-bar όσον αφορά την ποιότητα και τη δημοφιλία του στο κοινό.
1997
Το πρώτο γραφείο της Cozte d'Azur της Costadoro ανοίγει στη Νίκαια υπό την επωνυμία Master Diffusion sarl.
2007
Δημιουργείται η Costadoro Coffee Lab Academy.
2009
Ένα νέο κορυφαίας ποιότητας 100% Arabica blend, το Costadoro Coffee Lab λανσάρεται μαζί με μία νέα σειρά αξεσουάρ για τα cafe-bar τα οποία έχουν εκλεπτυσμένο και minimal design.
2014
Ανοίγει η Caffè Costadoro Barcelona SL., η ισπανική θυγατρική εταιρεία πωλήσεων, η ποιοτική της υπεροχή κερδίζει όλο και περισσότερες ξένες αγορές.
 
1922
Η εταιρία Fratelli Trombetta & C. ιδρύεται και μετά από δύο γενιές αφοσίωσης στον καβουρδισμένο καφέ θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Costadoro.
1964
Ο Caffè Abbo από την Pinerolo εισέρχεται στην αγορά και γίνεται γνωστός για την υψηλή ποιότητα, κάτι που, λίγα χρόνια αργότερα, θα αποτελεί κομμάτι της Costadoro.
1980
Το Master Club Coffee λανσάρεται. Ένα blend εξαιρετικής ποιότητας που αποτελείται αποκλειστικά από κόκκους ποικιλίας Arabica και απευθύνεται σε επαγγελματίες.
1988
Καθώς πλησιάζει η εκατοστή επέτειος, η εταιρία Costadoro αναπτύσσεται, με περαιτέρω εξειδίκευση στις παροχές του καφέ, στις επιχειρήσεις και στη συντήρηση του εξοπλισμού.
1992
Η Costadoro συνεχίζει την αρχική διαφημιστική εκστρατεία της - ένας συνδυασμός παραδοσιακής τεχνογνωσίας και έντονης γεύσης, φωτίζοντας τα cafe-bar του Τορίνου.
2005
2008
Δημιουργείται η Costadoro Monaco SAM.
2013
Το Costadoro Coffee Lab Diamante ανοίγει στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Palazzo Bricherasio του Τορίνο. Ένα κτήριο πραγματικό κόσμημα στην καρδιά της πόλης.
2015
Ο καφές Costadoro είναι ο επίσημος καφές στο περίπτερο του Πριγκιπάτου του Μονακό στην έκθεση Expo Milano 2015. Η παγιωμένη διάκριση του Costadoro και η γνωστή κομψότητα και καλαισθησία του Πριγκιπάτου, μαζί στο μεγαλύτερο διεθνές γεγονός της χρονιάς.
Ιταλικός καφές με παγκόσμια εμβέλεια.
Η αφοσιωμένη φροντίδα της Costadoro για την παραγωγή και το πάθος της για τον καφέ την έχουν τοποθετήσει στην πρώτη θέση στις διεθνείς αγορές. Σήμερα η Costadoro βρίσκεται σε περίπου 40 χώρες, προωθώντας την τέχνη και την κουλτούρα του καφέ σε όλο τον κόσμο.