Πολλά βρίσκονται πίσω από ένα φλιτζάνι καφέ που παράγουμε. Πίσω από όλα αυτά υπάρχει πολύ μεγάλη διαδικασία ξεκινώντας με την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, στη συνέχεια με τις διάφορες εξελιγμένες διαδικασίες ψησίματος και τέλος με τον καλύτερο εξοπλισμό και την κατάρτιση που μπορούμε να προσφέρουμε στους baristas μας. Πίσω από κάθε φλιτζάνι κρύβονται 125 χρόνια ιστορίας και αγάπης για τον καφέ. Και ένας μοναδικός σκοπός: να εξασφαλιστεί ότι κάθε φλιτζάνι καφέ σε κάποιο από τα καφέ μπαρ Costadoro προσφέρει μια μοναδική, ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία.
Πρώτες ύλες
Επιλέγουμε την καλύτερη ποιότητα καφέδων στον κόσμο
Η ιστορία πίσω από τον καφέ μας ξεκινά με την αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών. Βραζιλία, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Κόστα Ρίκα, Αιθιοπία. Η Costadoro επιλέγει και συλλέγει τους καλύτερους κόκκους απευθείας από τις φυτείες των χωρών προέλευσης.
Παρασκευή
Δοκιμάζουμε κάθε κόκκο για να φτιάξουμε το τέλειο χαρμάνι
Επιλέγουμε κάθε καφέ μονής προέλευσης αφού προηγηθεί ειδική γευσιγνωσία που μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του. Στη συνέχεια, ο ακατέργαστος καφές υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους και τοποθετείται μέσα σε μία ειδική μηχανή κοσκινίσματος για να αφαιρέσει όλες τις προσμίξεις. Πίσω από την παρασκευή των κόκκων που εισέρχονται στο χαρμάνι Costadoro βρίσκεται μια προσεκτική διαδικασία.
Ψήσιμο
Μια ποικιλία κάθε φορά για πληρέστερο άρωμα
Κάθε καφές μονής προέλευσης περνά από τη διαδικασία ψησίματος ξεχωριστά. Εφαρμόζουμε τους ακριβείς χρόνους και τις θερμοκρασίες που απαιτούνται για κάθε ποικιλία. Τα χαρμάνια του Costadoro είναι μοναδικά επειδή διατηρούν και ενισχύουν τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε κόκκου.
Μια ποικιλία κάθε φορά για πληρέστερο άρωμα
Κάθε καφές μονής προέλευσης περνά από τη διαδικασία ψησίματος ξεχωριστά. Εφαρμόζουμε τους ακριβείς χρόνους και τις θερμοκρασίες που απαιτούνται για κάθε ποικιλία. Τα χαρμάνια του Costadoro είναι μοναδικά επειδή διατηρούν και ενισχύουν τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε κόκκου.
ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ,
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
Διαλογή
Επιλέγουμε μόνο το καλύτερο για τον καφέ σας
Μετά το ψήσιμο, οι κόκκοι ελέγχονται ένας ένας από έναν οπτικό διαλογέα. Οι χαλασμένοι κόκκοι απορρίπτονται όχι μόνο εάν δεν πληρούν τις παραμέτρους του χρώματος, αλλά και αν είναι ακατάλληλοι όσον αφορά το σχήμα και το μέγεθος τους. Όλα γίνονται γρήγορα από την πρωτοποριακή μηχανή SORTEX Z + 1BL. Η Costadoro διεξάγει μια διεξοδική και προσεκτική διαδικασία διαλογής για να αποκτήσει τον καφέ που είναι τέλειος όχι μόνο όσον αφορά τη γεύση αλλά και τις άλλες αισθήσεις.
Το χαρμάνι
Ο καλύτερος συνδυασμός για ένα αδιαμφισβήτητο άρωμα
Με βάση τη μακρά ιστορία μας και την ικανότητά μας να βελτιώνουμε και να καινοτομούμε, εξειδικευόμαστε στην τέχνη της ανάμειξης. Είναι σημαντικό να συνδυάσουμε τους καφέδες μονής προέλευσης σε ποιοτικά χαρμάνια και να δοκιμάσουμε τον καφέ με περισσότερη προσοχή, έτσι ώστε να τελειοποιηθεί η συνταγή. Στη συνέχεια, το δοκιμάζουμε ξανά, βρίσκουμε μία ισορροπία, μέχρι να σιγουρευτούμε ότι υπάρχει μια ξεχωριστή, πλούσια, ισορροπημένη γεύση του καφέ Costadoro.
Ο καλύτερος συνδυασμός για ένα αδιαμφισβήτητο άρωμα
Με βάση τη μακρά ιστορία μας και την ικανότητά μας να βελτιώνουμε και να καινοτομούμε, εξειδικευόμαστε στην τέχνη της ανάμειξης. Είναι σημαντικό να συνδυάσουμε τους καφέδες μονής προέλευσης σε ποιοτικά χαρμάνια και να δοκιμάσουμε τον καφέ με περισσότερη προσοχή, έτσι ώστε να τελειοποιηθεί η συνταγή. Στη συνέχεια, το δοκιμάζουμε ξανά, βρίσκουμε μία ισορροπία, μέχρι να σιγουρευτούμε ότι υπάρχει μια ξεχωριστή, πλούσια, ισορροπημένη γεύση του καφέ Costadoro.
Πίσω από κάθε φλιτζάνι, μια ιστορία.
 
Κάθε κόκκος επιλέγεται ξεχωριστά. Τεχνογνωσία και αφοσίωση σε κάθε στάδιο της παραγωγής, της εμπειρίας, της έρευνας, της καινοτομίας. Ενθουσιασμός και πάθος. Αυτό είναι που ουσιαστικά που «πηγαίνει» στο άρωμα του Costadoro.
/* __________ ______________ ____ ____ ____ ____ ___ _________ ____ ________ _____ __ / ____/ __ \/ ___/_ __/ | / __ \/ __ \/ __ \/ __ \ / | / ____/ | / __ \/ ____/ |/ /\ \/ / / / / / / /\__ \ / / / /| | / / / / / / / /_/ / / / / / /| |/ / / /| | / / / / __/ / /|_/ / \ / / /___/ /_/ /___/ // / / ___ |/ /_/ / /_/ / _, _/ /_/ / / ___ / /___/ ___ |/ /_/ / /___/ / / / / / \____/\____//____//_/ /_/ |_/_____/\____/_/ |_|\____/ /_/ |_\____/_/ |_/_____/_____/_/ /_/ /_/ */
Ειδικοί στην καλλιέργεια του καφέ
Με τη μακρά και διακεκριμένη ιστορία του, ο καφές Costadoro έχει γίνει σημείο αναφοράς για την καλλιέργεια του καφέ στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο. Μια καλλιέργεια που η εταιρεία δημιουργεί και τροφοδοτεί καθημερινά, αναζητώντας την καινοτομία στην παραγωγή και στην ποιότητα της γευστικής εμπειρίας. Αλλά για την Costadoro, η καλλιέργεια του καφέ είναι μια αξία που πρέπει να μοιράζεται και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε στο πλευρό του barista ενώ φτιάχνεται ο αγαπημένος σας εσπρέσο.
Εκπαιδεύουμε τους καλύτερους baristas
Η Costadoro δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών του καφέ, με τη συμμετοχή των baristas σε μαθήματα, σεμινάρια, ειδικές εκδηλώσεις και πρακτική εμπειρία. Αυτή η διαδικασία συνεχούς επαγγελματικής εξέλιξης γίνεται στο εργαστήριο Costadoro Coffee Lab, έναν ανοιχτό χώρο 300 τετραγωνικών μέτρων διαιρούμενο σε θεματικές περιοχές, όπου οι ειδικοί μας εκπαιδεύουν τους baristas της Costadoro, τους δημιουργούς του τέλειου espresso.
Η τελειότητα αξίζει την αναγνώριση
Η Costadoro είναι μέλος SCAE (Specialty Coffee Association of Europe) και η Ακαδημία Costadoro είναι ένα σημείο μόνιμης κατάρτισης του Διεθνούς Ινστιτούτου Δοκιμαστών Καφέ (IIAC). Καθημερινά τα εργαστήρια και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες συντονίζονται από τον Fabio Verona, τον προϊστάμενο της εκπαίδευσης και έναν εκπαιδευτή με πιστοποίηση από την SCAE.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Τοποθεσία:
 
LUNGO DORA COLLETTA 113/6
10153 - Torino (ITALIA)
 
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΔΩ
Γίνετε μέλος #costadorofamily
Μοιραστείτε και διαδώστε τις αξίες μας, ακολουθήστε μας στο Facebook
Οι πιστοποιήσεις μας:
Είμαστε μέλη:
Αυτή είναι η ιστορία μιας μεγάλης εμπορικής επωνυμίας του Τορίνου που ξεκίνησε το 1890, όταν η πώληση των καβουρδισμένων κόκκων καφέ αποτελούσε αρμοδιότητα μόνο ενός μικρού αριθμού εμπειρογνωμόνων.
1890
Το Costadoro di Beccuti ονομάζεται έτσι από τον ιδρυτή του, Oreste Beccuti, του οποίου η μικρή επιχείρηση καβουρντίσματος καφέ εξυπηρετεί πελάτες λιανικής και σύντομα γίνεται σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του ποιοτικού καφέ στο Τορίνο.
1930
1977-1982
Η περίοδος που ο Costadoro άρχισε να εξελίσσεται στον καφέ που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Οι εταιρείες Fratelli Trombetta & C., Caffè Abbo και Beccuti συγχωνεύονται έχοντας νέα εμπορική επωνυμία και αποτελούν μια συμμετοχική εταιρία.
1983
1989
Ο καφές Costadoro είναι ένας από τους καφέδες με την μεγαλύτερη κατανάλωση στο Τορίνο. Αποτελεί την πρώτη επιλογή για πάνω από 1.000 ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ όσον αφορά την ποιότητα και τη δημοτικότητα του.
1997
Το πρώτο γραφείο της Cozte d'Azur του Costadoro ανοίγει στη Νίκαια υπό την επωνυμία Master Diffusion sarl.
2007
Ακαδημία Costadoro Coffee Lab.
2009
Ξεκινά ένα νέο χαρμάνι υψηλής ποιότητας με 100% Arabica, το Costadoro Coffee Lab. Το ίδιο ισχύει και για μια νέα σειρά εξαρτημάτων για μπαρ, μινιμαλιστική και εκλεπτυσμένη στο σχεδιασμό.
2014
Ανοίγει η Caffè Costadoro Barcelona SL., η ισπανική θυγατρική πωλήσεων της εταιρείας, και η ποιοτική της υπεροχή κερδίζει όλο και περισσότερες ξένες αγορές.
 
1922
Η εταιρία Fratelli Trombetta & C. ιδρύεται και μετά από δύο γενιές αφοσίωσης στον καβουρδισμένο καφέ θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Costadoro.
1964
Ο Caffè Abbo από την Πινερόλο εισέρχεται στην αγορά και γίνεται γνωστός για την υψηλή ποιότητα, κάτι που, λίγα χρόνια αργότερα, θα ισχύει και για τον Costadoro.
1980
Το χαρμάνι Master Club Coffee ξεκινάει να λανσάρεται - εξαιρετικής ποιότητας και φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από κόκκους Arabica, απευθύνεται στην επαγγελματική αγορά.
1988
Καθώς πλησιάζει η εκατοστή επέτειος, η εταιρία Costadoro αναπτύσσεται, με περαιτέρω εξειδίκευση στις παροχές του καφέ, στις επιχειρήσεις και στη συντήρηση του εξοπλισμού.
1992
Η Costadoro συνεχίζει την αρχική διαφημιστική εκστρατεία της - ένας συνδυασμός παραδοσιακής τεχνογνωσίας και έντονης γεύσης που κάνει ξεχωριστά τα καφέ-μπαρ του Τορίνου.
2005
2008
Δημιουργείται η Costadoro Monaco SAM.
2013
Το Costadoro Coffee Lab Diamante ανοίγει στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Palazzo Bricherasio του Τορίνο. Ένα πραγματικά πολύτιμο κόσμημα κτιρίου στην καρδιά της πόλης.
2015
Ο καφές Costadoro είναι ο επίσημος καφές στο περίπτερο του Πριγκιπάτου του Μονακό στην έκθεση Expo Milano 2015. Η παγιωμένη διάκριση του Costadoro και η γνωστή κομψότητα του Πριγκιπάτου, μαζί στο μεγαλύτερο διεθνές γεγονός της χρονιάς.
Ιταλικός με παγκόσμια εμβέλεια.
Η αφοσιωμένη φροντίδα της Costadoro για την παραγωγή και το πάθος της για τον καφέ την έχουν τοποθετήσει στην πρώτη θέση στις διεθνείς αγορές. Σήμερα η Costadoro βρίσκεται σε περίπου 40 χώρες, προωθώντας την τέχνη της καλλιέργειας του καφέ σε όλο τον κόσμο.